Laatste nieuws2017-09-04T13:27:03+02:00

Laatste nieuws

Nog niet bekend wanneer onze praktijk kan starten met vaccineren

Op verschillende fronten wordt inmiddels zo snel mogelijk gevaccineerd tegen COVID-19. Ook wij huisartsen dragen hier aan bij, door te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. De eerste regio’s in Nederland hebben dit vaccin inmiddels ontvangen. Onze regio en onze huisartsenpraktijk nog niet. We weten op dit moment nog niet wanneer wij vaccin zullen ontvangen en wanneer we patiënten kunnen uitnodigen voor vaccinatie. 

Het RIVM heeft op basis van het advies van de Gezondheidsraad bepaald dat de eerste voorraad vaccin door de huisartsen moeten worden gebruikt voor vaccinatie van: 

•  mensen geboren in 1956 en 1957

•  2 groepen patiënten met een hoog risico op een ernstig beloop van een COVID-19-infectie:

1. mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger), geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 – 64 jaar)

2. mensen met het syndroom van Down die thuis wonen, geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 – 64 jaar)

Als we weten wanneer wij vaccins gaan ontvangen en kunnen beginnen met inenten, zullen we de patiënten uit deze eerste groepen een uitnodiging sturen voor vaccinatie.  

Wij weten niet wanneer andere patiënten aan de beurt komen voor vaccinatie. Dat bepaalt de overheid. 

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.  

Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona. 

Nieuw! Vanaf nu ook echografie op onze praktijk

Nieuw! Vanaf nu ook echografie op onze praktijk

Bij Gooise Huisartsen kunt u vanaf nu terecht voor echografie onderzoeken van de boven- en onderbuik. Dokter Jim de Vos is geregistreerd als Huisarts-Echografist bij het College voor Huisartsen met Bijzondere Bekwaamheden (CHBB). Een echoscopieonderzoek verricht op de praktijk van Gooise Huisartsen gaat niet af van het eigen risico voor de basisverzekering.

Wij werken met de moderne Siemens Acuson S2000 Helx Evolution.

Voor meer informatie klik hier.

Coronavirus Maatregelen Update

Contact met de praktijk

Kom zonder afspraak NIET naar de praktijk! Dit om besmetting en verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.

Op maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur kunt u ons direct bereiken via 035 – 525 3425

Op maandag t/m vrijdag na 17:00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen kunt u de huisartsenpost bereiken via 088  – 130 96 00.

Het zelfstandig maken van afspraken via MGN/MedGemak is tot nader order uitgezet ivm Corona.

Mondkapjes verplicht

Heeft u toch een afspraak op de praktijk? Wij vragen u dan een mondmasker te dragen.

Algemene adviezen omtrent het Coronavirus

– Wilt u zich laten testen? Bel de GGD op 0800-1202 voor een afspraak.
– Blijf thuis bij klachten als verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.
– Kom NIET naar de praktijk als u klachten heeft.
– Blijf thuis tot u 24 uur geen klachten meer heeft.
– Bent u ouder dan 70, heeft u een chronische ziekte of minder weerstand door een medische aandoening? Bel ons dan als u: koorts heeft EN hoest, moeilijk ademt of er klachten zijn die u niet kunt verklaren.
– Bij vragen over Corona: bel 0800-1351.
– U kunt ook kijken op thuisarts.nl of https://www.moetiknaardedokter.nl/corona-test/ voor de laatste informatie.

URGENT: Mondkapje dragen a.u.b.

Wij willen u vragen om een mondkapje te dragen als u naar onze praktijken komt.

Graag bij binnenkomst dragen, ook in de gang en de wachtkamer en gedurende uw gehele verblijf.

Wij helpen u bij voorkeur op afstand en alleen fysiek op de praktijk als het echt niet anders kan.

Nooit meer in de telefonische wachtrij!

Met ons nieuwe telefoonsysteem teleQ hoeft u nooit meer te wachten aan de telefoon als u met Gooise Huisartsen belt. Wij bellen u terug wanneer het u uitkomt!

Met dit nieuwe systeem kunt u een telefonische afspraak inplannen bij de assistente op een tijd die u uitkomt. Voor spoed zijn wij net als voorheen áltijd direct bereikbaar.

Uiteraard kunt u voor herhaalrecepten, het maken van afspraken, eConsulten en labuitslagen nog steeds terecht in onze app MedGemak.

Als u tòch graag wacht aan de telefoon dan kunt u zelf bepalen dat u blijft wachten op een beschikbare medewerker, maar u kunt altijd een terugbelafspraak inplannen wanneer het u schikt.

Brief aan inwoners Blaricummermeent

Beste buurtbewoners,

 

Je lekker fit en gezond voelen, dat willen we allemaal. Toch gaat dat niet altijd vanzelf. De afgelopen periode hebben we kunnen zien dat een goede gezondheid soms wat ondersteuning nodig heeft. En waar je deze ondersteuning zelf niet goed kunt bieden of krijgen, helpen wij graag. Gooise Huisartsen opent daarom op woensdag 3 juni een nieuwe praktijk in de Blaricummermeent. 

 

Als moderne praktijk zijn wij er niet alleen om jou (en je gezin) van reguliere zorg te voorzien, bijvoorbeeld in de vorm van een fysiek spreekuur, maar bieden we ook meer geavanceerde, digitale vormen van zorg. Zo kun je met onze huisartsen beeldbellen en appen, werken wij met onze eigen, beveiligde MGn consulten-app en bieden we huisartsenzorg in de wijk. En omdat we samenwerken met de andere vestigingen van Gooise Huisartsen, zijn we altijd in de buurt, ook als iets gebeurt op school of op de sportclub. Zo is zorg altijd dichtbij. En is het nodig om op te schalen naar een meer geavanceerde vorm van zorg? Dan zorgen wij ervoor dat je bij de beste specialisten terecht kunt, of je nu medische of psychologische expertise nodig hebt. 

 

Het Blaricummermeent-team bestaat uit twee huisartsen, Fenny Beukers en Jim de Vos. Je kunt dus zelf bepalen of je liever een man of een vrouw als huisarts wilt. Fenny is gespecialiseerd in leefstijlgeneeskunde en gynaecologie. Jim heeft extra aandacht voor hart- en vaatziekten en kleine chirurgische ingrepen. Daarnaast ondersteunt onze praktijkondersteuner Ilja Hijmans patiënten met chronische aandoeningen, zoals diabetes, astma, COPD en hart- en vaatziekten. Rozemarijn van Kooten is aan onze praktijk verbonden voor de geestelijke gezondheidszorg. Zij helpt je bijvoorbeeld bij overspannings- en burn-out-klachten, stemmingswisselingen, vragen over ADHD of autisme en andere psychische vraagstukken. Zo bieden wij voor al je gezondheidsvragen een luisterend oor. 

 

Ook handig om te weten:

  • Een afspraak maken of een herhaalrecept aanvragen doe je gemakkelijk via e-mail, in onze app, of gewoon via de telefoon. 
  • Bij ons kun je ook bloedprikken. Hierdoor hoef je niet langer naar het ziekenhuis of de poli.

 

Onze nieuwe praktijk is nu open voor aanmeldingen voor inwoners van de wijk Blaricummermeent. Wil je meer weten over Gooise Huisartsen? Kijk dan op onze website. Wil je je aanmelden én meteen een kennismakingsgesprek plannen? Bel dan met onze praktijk via 035 – 303 9999 of stuur een WhatsApp-bericht. 

We verwelkomen je graag! 

 

Team Gooise Huisartsen Blaricum